• bloemen versturen naar  chrysanten
    boeket met chrysanten

boeket met chrysanten


Maak iemand blij door een boeket met chrysanten te laten bezorgen. Deze veelzijdige bloem komt onder andere in de kleuren roze, paars, rood en groen, en laat zich goed mengen met andere soorten. We bieden ruime keuze aan boeketten en bloemstukken met chrysanten, zoals de boeketten. Perfect om een vriendin een hart onder de riem te steken, een net bedankje te sturen of een tante te feliciteren met haar verjaardag. Extra persoonlijk maak je het door een kaartje met jouw boodschap mee te sturen.

De "gouden bloem", al zou je dat tegenwoordig niet meer zeggen. De naam is samengesteld uit de Griekse woorden "chrys" (goud) en "anthemon" (bloem). De oorspronkelijke kleur van de bloem was geel. De geschiedenis van de bloem gaat terug tot de 15e eeuw voor de jaartelling en toen was hij in China al populair. In Japan bleef de bloem dat, er is zelfs een nationale feestdag aan gewijd, het "Festival van geluk". Men gelooft dat een bloemblad onderin een wijnglas een gezond en gelukkig leven brengt.

De chrysant hoort bij de maand november, voor de jarigen in deze maand zijn chrysanten dan ook een leuk symbolisch cadeau. Daarnaast horen de bloemen bij de 13e verjaardag van een huwelijk! Mocht je ieder jaar je trouwdag willen vieren dan horen chrysanten bij het ‘ongeluksgetal’ 13. (Maar 13 bloemen geven is misschien niet zo’n goed idee) De chrysant staat voor trouw, eerlijkheid en vriendschap.

Maak uw keuze uit de chrysanten boeketten op deze pagina en een lokale bloemist zorgt dat de bloemen worden geleverd waar en wanneer u wilt.