• bloemen versturen naar  orchidee
    boeket met een orchidee

boeket met een orchidee


Er zijn klassiekers die altijd mooi blijven om te geven. Orchideeën horen daar absoluut bij. Wist je bijvoorbeeld dat deze schitterende planten al zo’n 2300 jaar geleden voor het eerst werden beschreven in het oude Griekenland? En nog steeds is de orchidee een geliefd cadeau om te geven en te krijgen.

De bloem staat voor luxe, liefde, schoonheid en kracht. In de oude Griekse samenleving stond de plant ook voor vruchtbaarheid. At een man een grote knol van een orchidee dan zou hij een jongen verwekken. Wanneer een vrouw een kleine knol at dan kreeg ze een dochter. Er zijn overigens verschillende varianten van dit bakerpraatje. De naam is afgeleid van het Griekse "orchis", dit betekent, weinig romantisch, teelbal. Orchideeën (vooral de Phalaenopsis) zijn de laatste jaren sterk in populariteit gestegen. En terecht, want deze sierlijke plant is is vele soorten en maten verkrijgbaar en is een ware lust voor het oog. Een echte opsteker in ieder interieur! Onderstaand vindt u diverse uitvoeringen van populaire orchideeën, zowel in pot als in glaswerk of mand.

Wat betekent een orchidee als cadeau? Een orchidee staat voor: liefde, charme, aanhankelijkheid, schoonheid, luxe, wijsheid en begrip. De bloem hoort bij een 14jarig huwelijksfeest. Daarnaast horen orchideeën bij het sterrenbeeld Waterman.

Maak uw keuze uit de boeketten op deze pagina en een lokale bloemist zorgt dat de bloemen worden geleverd waar en wanneer u wilt.