• bloemen versturen naar  rood
    Rode bloemen

Rode bloemen


De bloemenkleur rood staat voor hartstocht, levenskracht, liefde, romantiek, warmte, zwoelheid, verleiding, kracht, activiteit, daadkracht, decadentie, stijl en luxe.

Rood is de kleur die snel de aandacht trekt. De kleur van liefde, passie, vurigheid en weelde. Met een rood boeket bent u verzekerd van een echte blikvanger. In het assortiment van onze partners, vindt u niet alleen klassiekers (zoals stijlvolle rode rozen), maar ook elegante en gedurfde andere boeketten in rode tinten.

Betekenis rode tulpen

Rode tulpen worden het sterkste geassocieerd met liefde, ten opzichte van andere tulpen. Het geven van rode tulpen is dus een uiting van liefde en genegenheid voor de ander (in de romantische zin). Rode tulpen staan symbool voor ware liefde.

Rode tulpen ontvangen

In de Victoriaanse tijd reageerde de ontvanger van rode tulpen door de bloemen aan te pakken met de rechterhand of met de linkerhand. Wanneer de ontvanger de rode tulpen ontving met de rechterhand, liet de ontvanger hiermee zien dat de gevoelens wederzijds waren. Het ontvangen met de linkerhand liet echter zien dat de gevoelens niet wederzijds waren.

Betekenis rode rozen

Mocht u iemand mooie rozen willen geven met een bepaalde bedoeling, zorg er dan wel voor dat u zeker bent van de betekenis van de kleur en het aantal van de rozen. De buurvrouw bedanken, voor het oppassen op uw kind, met een amoureuze bos van 7 rode rozen kan bijvoorbeeld vraagtekens opleveren, zowel bij de buurvrouw als bij uw eigen vrouw. U wilt natuurlijk het juiste zeggen en goed voor de dag komen. Ook op welke manier u de rozen geeft, kan een betekenis hebben. Wij hebben voor u een overzicht samengesteld, zodat u weet wat u 'zegt' als u rozen weggeeft.