• bloemen versturen naar  zonnebloemen
    boeket met zonnebloemen

boeket met zonnebloemen


Bij zomerbloemen komt al gauw één grote bekende naar boven, de zonnebloem. Deze zomerse klassieker straalt blijheid uit en tovert al gauw een glimlach op iemands gezicht. De diepe gele kleur maakt dit een echte bestseller die bij velen onder ons waarschijnlijk al gauw herinneringen oproept aan heerlijke warme zomers. Stuur zonnebloemen en maak iemand blij!

De wetenschappelijke naam voor de bloem is Helianthus, de griekse woorden voor zon (helios) en bloem (anthos). De bloem komt oorspronkelijk uit Centraal en Zuid-Amerika. De Spaanse veroveraars brachten de plant naar Europa aan het eind van de middeleeuwen. De Inca’s zagen de schoonheid van de bloem wel maar de plant was vooral nuttig. De olie werd gebruikt om eten mee te bereiden en de zaden waren eetbaar. Maar de bloem werd ook in de oude religie vereerd en er zijn veel afbeeldingen gevonden in oude tempels.

In Europa was de bloem vrijwel onmiddellijk een succes. De gele bloem draait mee met het zonlicht waardoor de plant zelfs een christelijke betekenis kreeg, de mens die zijn hoofd naar het licht (Christus) draait. Maar de betekenis van de bloem gaat veel verder dan de christelijke uitleg. De zonnebloem staat voor geluk, adoratie, levenslust en bewondering

Maak uw keuze uit de zonnebloem boeketten op deze pagina en een lokale bloemist zorgt dat de bloemen worden geleverd waar en wanneer u wilt.