• bruidsboeket
    bruidsboeket

Bruidsboeket

bloemist Bloemen op een bruiloft; een eeuwenlange traditie. Zo ook het bruidsboeket. Volgens de etiquette zoekt de bruidegom een bruidsboeket uit en betaalt dit. Hij overhandigt dat boeket op de dag van het huwelijk aan zijn aanstaande. In de huidige tijd geldt dat de bruiden steeds vaker betrokken zijn bij samenstelling van bruidsboeketten. Bovendien zijn bloemen voor de bruid niet meer altijd samengebonden tot boeket. Er zijn zoveel prachtige mogelijkheden!


Vormen in bruidsboeketten

bloemistBruids boeketten zijn er in verschillende vormen. De meest voorkomende:

    * Biedermeier: een traditioneel, bolvormig boeket. De bloemen worden compact gebonden om een halve bol te vormen.

    * Druppel: dit is ook een bolvormig boeket met het verschil dat de helft uitloopt in een lichte spitse punt. Vaak worden de bloemen op draad gebonden, omdat het geheel dan het meest stevig wordt.

    * Waterval: hierbij worden lange bloemen met behulp van draad in een waterval geschikt. Dit boeket is langer, groter, breder en boller van vorm dan de druppel. U bereikt er een dramatisch effect mee.

    * Lineair bruidsboeket: dit boeket heeft lineaire vormen, waarbij de grootste takken vaak een Y-vorm hebben (andere vormen kan ook). Meestal worden slechts één of twee bloemsoorten gebruikt.

    * Composiet bruidsboeket: dit bloemwerk bevat honderden losse echte bloemblaadjes die op één draad worden gebonden of aan elkaar worden gelijmd.


Als je geen boeket wilt, heeft u ruime keuze aan andere vormen van bloemen op uw bruiloft:

    * Losse bloem: als moderne variant op het bruidsboeket kunt u één of enkele losse bloemen in uw handen dragen. Bijvoorbeeld een orchidee of amaryllis.

    * Armcorsage: middels een bandje of met behulp van draad worden bloemen om uw pols en/of arm bevestigd. Zie Inspirerend bruidswerk voor voorbeelden. Een armcorsage is ook praktisch: het is gemakkelijk draagbaar voor u tijdens het feest na de ceremonie.

    * Haarcorsage: er kan een bloemwerkstukje of een bloemenkroon in uw haar worden bevestigd. Ook losse bloemen in het haar zijn prachtig.

    * Bloemen op kleding: draagt u een sluier? Vraag uw bloemist welke bloemen hierin gestoken kunnen worden. Mogelijk biedt ook uw jurk mogelijkheden voor verwerking van bloemen.