• bloemen versturen naar  rozen
    boeket met rozen

boeket met rozen


Rozen zijn speciale bloemen, waarmee je speciale mensen blij verrast. Met het versturen van een rozenboeket zit u nooit mis. Hoewel rozen symbool staan voor de liefde, is bijvoorbeeld een gemixt rozenboeket een prachtig geschenk voor een verjaardag. Rozen bezorgen is perfect als romantisch geschenk of voor andere gelegenheden, ook bijvoorbeeld in gemengde boeketten. Gemixte rozen hebben een vrolijk karakter, terwijl rode rozen staan voor passie en liefde. Rozen zeggen soms meer dan woorden.

De bloem van de twee grote godinnen Aphrodite en Venus, natuurlijk gaat het dan om de liefde! Net zoals bij de anjers gaat het vooral om de kleur en ook om het aantal.

Kleur van rozen

Rode rozen staan voor liefde en passie, vooral de rode rozen horen daarom in een valentijnsboeket.
Witte rozen blijven populair in een bruidsboeket en staan symbool voor eenvoud, puurheid, eerlijkheid, onschuld en "ik ben je waardig".
De gele rozen stonden vroeger voor jaloezie en werden hierdoor amper gegeven. Tegenwoordig staan ze vooral voor vriendschap en vreugde. Gele rozen horen hierdoor niet in een echt liefdesboeket maar wel in een boeket voor je allerbeste vriend(in).
De roze rozen betekenen naast geluk en vriendschap ook vooral dankbaarheid. De donkerroze rozen doen het daarom goed in een bedankboeket. Rozen in de kleur van lavendel zijn eigenlijk de mooiste liefdesrozen. De lavendelkleurige rozen staan voor "liefde op het eerste gezicht" en betovering.
De oranje roos tenslotte is het symbool voor passie, enthousiasme en fascinatie.Aantal rozen

1 roos: Erkennen: Dit is liefde op het eerste gezicht. Wanneer je een enkele roos geeft in je huidige relatie betekent dit ‘ik hou nog steeds alleen van jou’. Een soort bezegeling van je relatie. Een rode roos komt hiervoor natuurlijk het meest in aanmerking. Een andere kleur kiezen indiceert een bedankje.
2 rozen: Vragen: Dit houdt in wederzijdse liefde of een huwelijksaanzoek. Twee rozen samengebonden met een lint of gedicht betekent 'Trouw met me!'
3 rozen: Troetelen: Ik hou van jou (Na 1 maand huwelijk staan de drie rozen voor het paar + hun relatie)
5 rozen: Onderkennen: Ik hou zielsveel van jou.
6 rozen: Uitdragen: Verliefd en ik ben van jou. Zes rozen staan voor de beginverliefdheid of zeggen dat je nog steeds verliefd bent. Hoe lang jullie ook al samen zijn.
7 rozen: Bekrachtigen: Ik ben gek op jou! Laten we voor altijd bij elkaar blijven.
9 rozen: Verkondigen: Onze liefde is voor altijd. Onze liefde is eeuwig.
10 rozen: Belonen: Ik geef onze liefde een dikke 10! Jij bent perfect!
11 rozen: Bekennen: Jij bent mijn schat. Ik hou het meest van jou.
12 rozen: Aanzoeken: Trouw met me? Ik hou van je ? Wees mijn geliefde...
13 rozen: Adoreren: Een geheime aanbidder, een Valentijn
15 rozen: Verontschuldigen: Sorry, het spijt me

Maak uw keuze uit de roosboeketten op deze pagina en een lokale bloemist zorgt dat de bloemen worden geleverd waar en wanneer u wilt.